• גודל גופן

כדורי בשר שוודיים

כדורי בשר שוודיים

מצרכים

לקציצות:
800 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס פירורי לחם פנקו של מזרח ומערב
1 ביצה
1/3 כוס קרם קוקוס של מזרח ומערב
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן לטיגון
לרוטב:
5 כפות שמן
1/4 כוס קמח
1 כוס ציר בקר או מים רותחים
3/4 כוס קרם קוקוס של מזרח ומערב
3 כפות רוטב סויה של מזרח ומערב
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
פירה תפ"א
פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

1. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט השמן, לתערובת אחידה ודביקה. יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינגפונג ומסדרים על מגש. מעבירים ל-30 דקות התייצבות במקרר.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות, בכמה סבבים כדי לא לצופף, מכל הצדדים עד להשחמה יפה, כ-5-6 דקות. שומרים בצד.
3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת גושית. מוסיפים את הציר או מים רותחים, קרם הקוקוס, הסויה, החרדל, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות עד שהרוטב מתחיל טיפה להסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול.
4. מחזירים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
5. מפזרים פטרוזיליה ומגישים לצד פירה.