כדורי עוף בשומשום
אהרוני מפנק אתכם במתכון לכדורי עוף זהובים וקראנצ'יים בציפוי שומשום. כל מה שצריך זה לצרף רוטב צ'ילי מתוק בצד, וקיבלתם נשנוש נפלא או מנה ראשונה
מצרכים
מצרכים ל-12 כדורים:
500 גרם פרגיות, טחונות
1 בצל סגול, קלוף
2 שיני שום, קלופות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
1/2 כוס עלי כוסברה
2 כפות סויה יאמאסה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 ביצה
1 כוס שומשום
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה:
רוטב צ'ילי מתוק מקסצ'אפ
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל, השום, הג'ינג'ר והכוסברה.
- שמים בקערה את כל רכיבי הכדורים מלבד השומשום. מערבבים היטב.
- יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בקערה קטנה שמים את השומשום. מגלגלים את הכדורים בשומשום כך שיצופו מכל צדיהם.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהוא חם, מטגנים את הכדורים כ-3 דקות, עד שהם מזהיבים.
- מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.
מתכון: ישראל אהרוני
צילום: נמרוד גנישר