• גודל גופן

כופתאות תפוחי אדמה ברוטב מנצח של צ’ילי מתוק

כופתאות תפוחי אדמה ברוטב מנצח של צ’ילי מתוק
רכות ויפות, כופתאות תפוחי אדמה ברוטב אסייתי משגע. מנה מרשימה וטעימה, עם כופתאות בצורת פטריות ורוטב צ'ילי מתוק שיעשו לכם שמח בבטן ועל השולחן

מצרכים

כופתאות
3 בינוניים או 600 גרם תפוחי אדמה
100 גרם קורנפלור
1 כפית מלח דק
רוטב
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות שמן שומשום מזרח מערב
1 כפית שורש ג’ינג’ר מגורד
1 שן שום כתושה
1 כף סילאן או דבש
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
לקישוט
1 חופן בצל ירוק קצוץ

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני, ומבשלים את תפוחי האדמה כרבע שעה עד שהם רכים.
  2. מסננים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק. מצננים לחלוטין.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ולשים לבצק רך וגמיש.
  4. מכדררים מבצק תפוחי האדמה כדורים במשקל 30 גרם ומניחים על משטח מקומח בקורנפלור.
  5. ליצירת צורת הפטריות משתמשים בבקבוק משקה קטן מזכוכית או פלסטיק, או חותכן עגול גדול.
  6. טובלים את פיית הבקבוק בקורנפלור ולוחצים מעט על כל כדור באמצע עם פיית הבקבוק כך שנוצרת צורת פטריה.
  7. מרתיחים מים בסיר בינוני ומבשלים את הכופתאות כ 3 דקות עד שהן אווריריות וצפות. מוציאים לקערה עם מים קרים.
  8. מכינים את הרוטב: בסוטאז’ או מחבת גדולה, מחממים את שמן השומשום, מוסיפים את השום והג’ינג’ר.
  9. מוסיפים את הכופתאות, צולים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את הצ’ילי, הסויה והסילאן. מערבבים בעדינות עד שהרוטב מכסה את הכופתאות ומעבירים לצלחת.
  10. זורים בצל ירוק ושומשום. מגישים חם.