• גודל גופן

כנאפה עם בשר טחון

כנאפה עם בשר טחון

מצרכים

מרכיבים למחבת בקוטר 20-22 ס"מ:

200 גרם שערות קדאיף מופשרות לפי הוראות היצרן

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית

1 כף שמן שומשום מזרח ומערב

400 גרם בשר בקר טחון

¼ כוס רוטב סויה מתוקה מזרח ומערב

2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב

½ כפית כמון

½ כפית קינמון

¼ כפית פלפל שחור

חופן עלי כוסברה קצוצים

סירופ לזיגוג:

¼ כוס מים

½ כוס מירין מזרח ומערב

הגשה:

פיסטוק קצוץ

סלט ירקות קטן

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את שערות הקדאיף, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף עטופות בשכבת שמן.
  2. מחממים את שמן השומשום במחבת ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב טריאקי והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל את הבשר עוד כ-8 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. משמנים קלות את מחבת הכנאפה ומסדרים שכבה אחידה של שערות קדאיף (כחצי מהכמות). מסדרים את הבשר הטחון מעל ומכסים עם שערות הקדאיף שנשארו.
  3. מטגנים את הקדאיף על אש נמוכה. אחרי 2-3 דקות מרימים את קצה הקדאיף ובודקים שהוא השחים. מורידים את המחבת מהאש, מכסים אותה בצלחת גדולה והופכים את הקדאיף לצלחת. משמנים קלות את המחבת ומורידים את הקדאיף מהצלחת למחבת. מטגנים 2-3 דקות מהצד השני, עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת הגשה.
  4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את המים והמירין, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות. אם רוצים, מוסיפים קצת סוכר.
  5. יוצקים את הסירופ מעל הכנאפה החמה, מפזרים פיסטוק ומגישים. אפשר עם סלט ירקות בצד.