כנאפה עם בשר טחון
מצרכים
מרכיבים למחבת בקוטר 20-22 ס"מ:
200 גרם שערות קדאיף מופשרות לפי הוראות היצרן
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
1 כף שמן שומשום מזרח ומערב
400 גרם בשר בקר טחון
¼ כוס רוטב סויה מתוקה מזרח ומערב
2 כפות רוטב טריאקי מזרח ומערב
½ כפית כמון
½ כפית קינמון
¼ כפית פלפל שחור
חופן עלי כוסברה קצוצים
סירופ לזיגוג:
¼ כוס מים
½ כוס מירין מזרח ומערב
הגשה:
פיסטוק קצוץ
סלט ירקות קטן
אופן הכנה
- שמים בקערה את שערות הקדאיף, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שכל שערות הקדאיף עטופות בשכבת שמן.
- מחממים את שמן השומשום במחבת ומטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב טריאקי והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל את הבשר עוד כ-8 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. משמנים קלות את מחבת הכנאפה ומסדרים שכבה אחידה של שערות קדאיף (כחצי מהכמות). מסדרים את הבשר הטחון מעל ומכסים עם שערות הקדאיף שנשארו.
- מטגנים את הקדאיף על אש נמוכה. אחרי 2-3 דקות מרימים את קצה הקדאיף ובודקים שהוא השחים. מורידים את המחבת מהאש, מכסים אותה בצלחת גדולה והופכים את הקדאיף לצלחת. משמנים קלות את המחבת ומורידים את הקדאיף מהצלחת למחבת. מטגנים 2-3 דקות מהצד השני, עד להשחמה יפה. מעבירים לצלחת הגשה.
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר את המים והמירין, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2-3 דקות. אם רוצים, מוסיפים קצת סוכר.
- יוצקים את הסירופ מעל הכנאפה החמה, מפזרים פיסטוק ומגישים. אפשר עם סלט ירקות בצד.