לזניה על בסיס ספגטי
ארוחה חלבית מושלמת מתחילה ונגמרת בלזניה מהירה בטירוף שמכינים משכבות ספגטי!
מצרכים
מרכיבים לתבנית מלבנית גדולה:
1 חבילת ספגטי די מרטינו של מזרח ומערב
2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק
1 קופסה רסק עגבניות
2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
2 ביצים
מלח ופלפל
אגוז מוסקט (אופציונלי)
לציפוי:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק
להגשה:
עלי בזיליקום
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה). מסננים.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 3 כפות בצד), הרסק, הקוטג', הקשקבל והביצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת טורפים את השמנת המתוקה עם הביצה.
- מרכיבים את הלזניה: יוצקים לתחתית התבנית את 3 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד. מסדרים מעל שכבה אחידה של הספגטי. יוצקים מעל 1/3 של רוטב העגבניות והגבינות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
- יוצקים את הציפוי מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה, מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן ואופים כ-30 דקות, או עד שהלזניה מזהיבה.
- מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים מיד.