מוקפץ אטריות עם פטריות של אהרוני
תמיד חיפשתם את המוקפץ שיהיה הכי טעים? עכשיו מצאתם ! מוקפץ אטריות עם פטריות של תמרה אהרוני שיעניק הנאה בכל ביס
מצרכים
1חבילה פסטה פטוצ'יני
4כפות שמן קנולה
5בצלי שאלוט קטנים
4שיני שום
2ס"מ שורש ג'ינג'ר
1חבילה פטריות שמפיניון
1חבילה פטריות שיטאקה מיובשות מזרח ומערב
3ראשי באק צ'וי
רוטב
4כפות רוטב סויה יאמאסה
1כף סוכר לבן
1כף שמן שומשום מזרח ומערב
הגשה
3גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, מזלפים מעט שמן קנולה ומערבבים. מניחים בצד.
- משרים את פטריות השיטאקי המיובשות במים רותחים כ-15 דקות. מסננים אך שומרים את מי ההשריה.
- קולפים ופורסים את בצלי השאלוט והשום לפרוסות דקות. קולפים את הג'ינג'ר ומגררים.
- פורסים את פטריות השמפיניון ופטריות השיטאקי לפרוסות.
- מפרידים את חלקו הלבן של הבאק צ'וי מחלקו הירוק ושומרים בצד.
- מחממים שמן קנולה בווק או במחבת סוטאז'. מטגנים את בצלי השאלוט, השום והג'ינג'ר כ-2 דקות.
- מוסיפים את הפטריות ואת חלקו הלבן של הבאק צ'וי, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מוסיפים את חלקו הירוק של הבאק צ'וי ואת האטריות ומטגנים כ-2 דקות.
- בקערה קטנה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב כולל מי ההשריה של הפטריות. יוצקים את הרוטב לווק, ומטגנים 3 דקות.
- מחלקים את האטריות לקערות הגשה, מקשטים בבצל ירוק ומגישים.
מתכון: תמרה אהרוני
צילום: תום בר טוב