מוקפץ משגע עם חתיכות בקר דקיקות וירקות
תנו לי להכיר לכם את ההוי סטיר, רוטב המופק מפטריות שיטאקי ויש לו טעם עשיר מאוד. הרוטב הזה מאופיין בהרבה טעם אומאמי שמגיע מפטריות השיטאקי, מה שהופך את הרוטב לפתרון מושלם להוספת טעם אומאמי לכל מנה כדי להקפיץ את הטעמים. במתכון הזה, יקפיץ את המוקפץ על חתיכות הבקר הדקיקות והירקות!
מצרכים
בשר
300 גרם סינטה/ שייטל חתוך לרצועות דקיקות (כמו סטייק על המינוט)
3 כפות שמן
250 גרם שעועית ירוקה טרייה
3 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק דק
3 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות של 4 ס"מ
רוטב
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
1 כף רוטב הויסטיר
2 כפות סוכר חום
1 כפית מחית תמרהינדי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שבבי צ'ילי חריף מעט
הגשה
כוסברה קצוצה
בוטנים קצוצים
אורז לבן
אופן הכנה
- חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים כ3-4 דקות. מוציאים, שוטפים ושומרים בצד.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
- מחממים את השמן היטב במחבת רחבה או בווק, מוסיפים את השום, לאחריו את הג'ינג'ר ומקפיצים. מוסיפים את הבשר, מקפיצים דקה, מוסיפים את השעועית הירוקה והבצל הירוק ומקפיצים דקה נוספת.
- יוצקים את הרוטב מעל, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה.
- מגישים על אורז לבן ומפזרים כוסברה ובוטנים.