נאגטס חמוץ מתוק
נאגטס חמוץ מתוק עם טוויסט הדרי במיוחד של מיץ תפוזים שנותן טעם וריח מושלמים לנאגטס. אתם חייבים לנסות את המתכון הזה בבית
מצרכים
רוטב
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס רוטב פונזו מזרח מערב
1/4 כפית שמן שומשום מזרח מערב
4 שיני שום קלופים ומעוכים
4 כפות שורש ג’ינג’ר מגורר או קצוץ
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני או ירוק טרי או יבש קצוץ – למי שאוהב אקסטרה חריפות
1 כף קורנפלור
פרגיות
500 גרם סטייק פרגית חתוכה לחתיכות של 3-4 ס"מ
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח דק
4 כפות קורנפלור
טיגון
1/4 כוס שמן קנולה
הגשה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1.5 כוסות אורז לבן מאודה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב לכדי תערובת חלקה – שימו לב לא להשאיר גושי קורנפלור. טועמים ומתקנים טעם – הרוטב צריך להיות חמוץ-מלוח-מתוק עם מידת חריפות על פי טעמכם.
- בקערה נוספת מפדרים את נתחי הפרגיות בקורנפלור ומנערים את העודף.
- בווק או סוטאז’, מחממים את השמן עד שמתחיל להעלות עשן ומיד מטגנים בו את הפרגיות תוך כדי ערבוב והפיכתן להשחמה יפה.
- מוציאים את הפרגיות מהמחבת, שופכים את עודף השמן לקערית ומיד מוזגים למחבת את הרוטב שהכנו קודם, מביאים לרתיחה תוך כיד ערבוב והוא מהר מאוד יתחיל להסמיך.
- ברגע שהגענו להסמכה רצויה, מחזירים את הפרגית המושחמת ועוד ערבוב אחד או שניים ומיד מגישים מעל אורז, מפזרים בצל ירוק קצוץ וסוחטים מיץ ליים או לימון טרי להשלמת החמיצות.