• גודל גופן

נגיסי תירס ועוף

נגיסי תירס ועוף

כל הילדים אוהבים נגאטס – זו עובדה. רוצים ללמוד איך להכין אותם בבית? שי-לי ליפא מלמדת אתכם איך להכין נגיסי עוף ותירס במהירות ובקלות

מצרכים

מצרכים ל-24 נגיסים:

2 כוסות גרגרי תירס קפואים

400 גרם שניצל עוף

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

1/4 כפית מלח

 

לטיגון:

שמן חמניות או תירס

אופן הכנה

  1. חולטים את התירס: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את התירס וחולטים כ-3 דקות עד שהתירס רך. מעבירים למסננת ומצננים כ-10 דקות.
  2. מכינים את הנגיסים:
  • חותכים את השניצל לנתחים גדולות ושמים במעבד מזון.
  • מעבירים 1/2 מכמות מהתירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים).
  • מוסיפים למעבד מזון ביצים, פירורי לחם ורוטב סויה, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבלים     למחית גסה.
  • מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את גרגרי התירס ששמרנו שלמים. מערבבים היטב.
  • מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול.
  1. מצפים: מערבבים פירורי לחם ומלח בקערה. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים מהתערובת נאגטס פחוסים ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.
  2. מטגנים:
  • יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית.
  • מטגנים את הנאגטס 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: ינאי מנחם