נגיסי תירס ועוף
כל הילדים אוהבים נגאטס – זו עובדה. רוצים ללמוד איך להכין אותם בבית? שי-לי ליפא מלמדת אתכם איך להכין נגיסי עוף ותירס במהירות ובקלות
מצרכים
מצרכים ל-24 נגיסים:
2 כוסות גרגרי תירס קפואים
400 גרם שניצל עוף
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1/4 כפית מלח
לטיגון:
שמן חמניות או תירס
אופן הכנה
- חולטים את התירס: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את התירס וחולטים כ-3 דקות עד שהתירס רך. מעבירים למסננת ומצננים כ-10 דקות.
- מכינים את הנגיסים:
- חותכים את השניצל לנתחים גדולות ושמים במעבד מזון.
- מעבירים 1/2 מכמות מהתירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים).
- מוסיפים למעבד מזון ביצים, פירורי לחם ורוטב סויה, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבלים למחית גסה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את גרגרי התירס ששמרנו שלמים. מערבבים היטב.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול.
- מצפים: מערבבים פירורי לחם ומלח בקערה. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים מהתערובת נאגטס פחוסים ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.
- מטגנים:
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על להבה בינונית.
- מטגנים את הנאגטס 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם