נקניקיות בציפוי צ׳יפס
נקניקיות וצ'יפס זה השילוב המושלם את זה כולנו יודעים. אז בואו נשדרג את הקלאסיקה ונהפוך אותה ליפה ומגניבה הרבה יותר. תהנו!
מצרכים
5 תפוחי אדמה בינוניים אדומים (מתאימים לטיגון)
1 כף גדושה מלח דק
2 ליטר מים פושרים
250 גרם או 1/2 חבילה קמח טמפורה מזרח מערב
5 יחידות נקניקיות עוף
מלח דק
הגשה
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
אופן הכנה
- קולפים ופורסים תפוחי אדמה לחצאים – לאורך (חשוב!).
- מציבים את חצאי תפוח האדמה בין 2 צ׳ופסטיקס וחותכים בעובי חצי סנטימטר ואף פחות (שימו לב יש להשאיר את תפוח האדמה שלם ולכן אנו נעזרים בצ׳ופסטיק בתור מעצור לסכין).
- מעבירים לקערה את תפוחי האדמה עם מלח ומים למשך 45 דקות.
- במקביל מחממים שמן על אש בינונית ל-160 מעלות.
- בקערה רחבה ועמוקה שמים את קמח הטמפורה.
- לאחר מכן מסננים את המים ומיד מתחילים לעבוד כשתפוחי האדמה עוד רטובים.
- מצפים היטב את תפוחי האדמה בין כל השכבות והסלייסים של האקורדיון שקיבלנו.
- לאחר ציפוי של כל תפוחי האדמה מניחים שליש נקניקיה בצד החלק של תפוח האדמה, סוגרים לספירלה ונועצים בעזרת קיסם.
- מתחילים לטגן כ-4 יחידות בכל פעם.
- לאחר קבלת צבע זהוב על גבול השחום, מורידים לרשת (לא נייר סופג) ומיד זורים מלח.
- מעבירים לצלחת ומוזגים צ׳ילי מתוק מעל – בתאבון.