• גודל גופן

נקניקיות בציפוי צ׳יפס

נקניקיות בציפוי צ׳יפס
נקניקיות וצ'יפס זה השילוב המושלם את זה כולנו יודעים. אז בואו נשדרג את הקלאסיקה ונהפוך אותה ליפה ומגניבה הרבה יותר. תהנו!

מצרכים

5 תפוחי אדמה בינוניים אדומים (מתאימים לטיגון)

1 כף גדושה מלח דק

2 ליטר מים פושרים

250 גרם או 1/2 חבילה קמח טמפורה מזרח מערב

5 יחידות נקניקיות עוף

מלח דק

הגשה

1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. קולפים ופורסים תפוחי אדמה לחצאים – לאורך (חשוב!).
  2. מציבים את חצאי תפוח האדמה בין 2 צ׳ופסטיקס וחותכים בעובי חצי סנטימטר ואף פחות (שימו לב יש להשאיר את תפוח האדמה שלם ולכן אנו נעזרים בצ׳ופסטיק בתור מעצור לסכין).
  3. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה עם מלח ומים למשך 45 דקות.
  4. במקביל מחממים שמן על אש בינונית ל-160 מעלות.
  5. בקערה רחבה ועמוקה שמים את קמח הטמפורה.
  6. לאחר מכן מסננים את המים ומיד מתחילים לעבוד כשתפוחי האדמה עוד רטובים.
  7. מצפים היטב את תפוחי האדמה בין כל השכבות והסלייסים של האקורדיון שקיבלנו.
  8. לאחר ציפוי של כל תפוחי האדמה מניחים שליש נקניקיה בצד החלק של תפוח האדמה, סוגרים לספירלה ונועצים בעזרת קיסם.
  9. מתחילים לטגן כ-4 יחידות בכל פעם.
  10. לאחר קבלת צבע זהוב על גבול השחום, מורידים לרשת (לא נייר סופג) ומיד זורים מלח.
  11. מעבירים לצלחת ומוזגים צ׳ילי מתוק מעל – בתאבון.