• גודל גופן

סלומון מבושל ברוטב סויה בציפוי אגוזי פקאן

סלומון מבושל ברוטב סויה בציפוי אגוזי פקאן

4 סועדים
מתכון: שף צ'ארלי פדידה ממסעדת "אוליב ליף"

מצרכים

480 גרם פילה סלמון,

120 גרם אגוזי פקאן קלופים וחתוכים דק.

לסלט:

1 אספרגוס חתוך לכל אורכו ע"י קולפן,

1/2 גזר קלוף לכל אורכו ע"י קולפן,

2 עגבניות שרי חתוכות ל-4 כל אחת,

8 עלי כוסברה לקישוט, מיץ לימון מחצי לימון,

1 כף שמן, מלח, פלפל לפי הטעם.

רוטב לדג:

10 כפות סויה יאמאסה, 10 כפות דבש, 1 כפית זנגביל קצוץ, 1 שן שום קצוצה, 1/4 כוס מרין מתקתק לבישול, 2 כפות יין סאקי (יין יפני), 1/2 כפית קורנפלור.

אופן הכנה

הכנת הסלט: ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מלח וחולטים כ- 5 שניות את רצועות האספרגוס וכ-40 שניות את רצועות הגזר ומעריבים מיד למי קרח. בקערת ערבוב שמים את האספרגוס והגזר החלוטים, עגבניות שרי חתוכות ועלי כוסברה מופרדים, מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן.

אופן הכנת הרוטב: מערבבים יין סאקי עם קורנפלור להתמזגות ללא גושים ומניחים בצד. מרתיחים בסיר קטן את יתרת מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-10 דקות. מסמיכים ע"י הוספת בלילת הקורנפלור לסיר הרותח תוך כדי ערבוב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-2 דקות ומניחים בצד.

אופן הכנת הדג: חותכים את פילה הסלמון לקוביות של 2×2 ס"מ ומבשלים ברוטב הסויה החם למשך 3 דקות. מוציאים ע"י מלקחיים וטובלים באגוזי פקאן פריכים ומגישים מיד לצד הסלט. את שארית הרוטב אפשר להגיש לצד הסלמון.