סלמון במשרה אסיאתי עם קראסט של אפונת וואסבי
הגיע הזמן לחדש את מנת הסלמון הקבועה שלכם – נסו להכין פילה סלמון עסיסי בציפוי קראנצ'י של אפונת וואסבי ופיסטוקים קלויים. 5 דקות עבודה ויש ארוחת ערב נפלאה
מצרכים
4 פילה סלמון טרי
1/2 כוס אפונת וואסבי
3/4 כוס פיסטוקים, קלופים
3 שיני שום, כתושות
למשרה:
3 כפות רוטב סויה מתוקה מקסצ'אפ
1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
1 כף סילאן או רוטב צ'ילי מתוק
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
- בקערה גדולה שמים רוטב סויה, שמן שומשום וסילאן ומערבבים היטב.
- משרים את הסלמון במשרה במשך שעה במקרר.
- בינתיים מכניסים לשקית את אפונת הוואסבי והפיסטוקים ודופקים עם פטיש שניצלים עד שהם קצוצים גס. עוד אופציה היא לקצוץ אותם במעבד מזון עם בלנדר מוט.
- מעבירים לקערה ומוסיפים שיני שום. מערבבים היטב.
- מוציאים את הסלמון מהמשרה, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומפזרים מעל את אפונת הוואסבי והפיסטוקים הקצוצים.
- אופים בתנור החם במשך 10-12 דקות ומגישים חם.
צילום: נמרוד סונדרס