סלמון בסויה ודבש על מצע בטטה
6 סועדים
מצרכים
6 פילטים של סלמון (כ-150 גרם ליח')
להשריית הדג:
2 כפות שמן זית
4 כפות דבש
מיץ מחצי לימון
3 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 שיני שום קצוצות דק
לרוטב: 3 כפות רוטב סויה יאמאסה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות צ'ילי מתוק מקסצ'אפ (Maxchup)
1 כף קטשופ
1 כף חרדל
3 כפות שמן שומשום
לפירה:
3 בטטות קלופות ומבושלות
50 גרם חמאה
טימין טרי
מלח, פלפל
אופן הכנה
1. שמים בקערה את כל החומרים למשרה ומערבבים. משרים את הדגים ומעבירים למקרר ל-40 דקות.
2. מערבבים בכלי את החומרים לרוטב ומניחים בצד.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מניחים את הדגים, ללא המשרה, על התבנית ויוצקים מעליהם את הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
5. מועכים היטב את הבטטות המבושלות, מוסיפים חמאה וטימין ומתבלים במלח ובפלפל.
להגשה: מניחים על צלחת הגשה כף פירה בטטות, מניחים מעל את הדג ומגישים חם.