• גודל גופן

סלמון בסויה ודבש על מצע בטטה

סלמון בסויה ודבש על מצע בטטה

6 סועדים

מצרכים

6 פילטים של סלמון (כ-150 גרם ליח')

להשריית הדג:

2 כפות שמן זית

4 כפות דבש

מיץ מחצי לימון

3 כפות רוטב סויה יאמאסה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

2 שיני שום קצוצות דק

לרוטב:  3 כפות רוטב סויה יאמאסה

2 כפות חומץ אורז

2 כפות צ'ילי מתוק  מקסצ'אפ (Maxchup)

1 כף קטשופ

1 כף חרדל

3 כפות שמן שומשום

לפירה:

3 בטטות קלופות ומבושלות

50 גרם חמאה

טימין טרי

מלח, פלפל

אופן הכנה

1. שמים בקערה את כל החומרים למשרה ומערבבים. משרים את הדגים ומעבירים למקרר ל-40 דקות.

2. מערבבים בכלי את החומרים לרוטב ומניחים בצד.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. מניחים את הדגים, ללא  המשרה, על התבנית ויוצקים מעליהם את הרוטב.  מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.

5. מועכים היטב את הבטטות המבושלות, מוסיפים חמאה וטימין ומתבלים במלח ובפלפל.

להגשה: מניחים על צלחת הגשה כף פירה בטטות, מניחים מעל את הדג ומגישים חם.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן