סלמון ברוטב תפוז וסויה
סלמון אפוי ברוטב תפוז וסויה – מנה נהדרת לארוחה חגיגית. עם עומק טעמים של סלמון, חמצמצות של תפוז ומליחות של סויה – מנה שהיא שלמות בצלחת
מצרכים
סלמון
800 גרם סלמון טרי נתח שמספיק ל-4 מנות. אפשר לבקש בחנות שיפרסו את הנתח או לפרוס בעצמכם.
רוטב
4 כפות מיץ תפוזים/ מיץ מחצי תפוז
3 כפות רוטב סויה מזרח מערב ללא גלוטן, כשר לפסח
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
2 כפות דבש
4 גבעולי רוזמרין
1 תפוז בינוני
4 חצאי פרוסות תפוז
מצע תפוזים
1 תפוז בינוני מחולק לפלחים ללא החלק הלבן
100 גרם חמאה
1 כף סוכר לבן
1 קורט מלח דק
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
1 כף קורנפלור מומס ב100 מ"ל מים
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את הסלמון: פורסים את נתח הסלמון ל-4 פרוסות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ובעזרת גבעולי הרוזמרין יוצקים על נתחי הסלמון.
- מקשטים בפלחי תפוז ורוזמרין ומעבירים את הסלמון לאפייה בתנור למשך כ-12 דקות. זהירות לא לייבש את הדג.
- מכינים את התפוזים: מפלטים תפוז, ומטגנים קלות יחד עם חמאה במחבת עד לקבלת תערובת אחידה ושהפילטים מתפרקים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והצ׳ילי הגרוס ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. במידה ומסמיך יתר על המידה ניתן לדלל במעט מים.
- מגישים – מניחים בבסיס הצלחת מעט מבלילת התפוז שהכנו במחבת, ועליה נתח סלמון. מקשטים במעט גרידת תפוז ומגישים. בתאבון וחג שמח.