ספגטי 3 גבינות עם ברוקולי ועשבי תיבול
מושלם לשבועות אבל לא רק: בואו להכין ספגטי ברוטב שמנת עם שלוש גבינות וברוקולי!
מצרכים
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 חבילת פסטה ספגטי די מרטינו
1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
רוטב:
2-3 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
500 מ"ל (1 מיכל גדול) שמנת לבישול
1 כפית תערובת עשבי תיבול יבשים
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
100 גרם גבינת שמנת
150 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת דק
100 גרם גבינת פרמז'ן, מגורדת דק
5-6 גבעולי תימין, עלים
הגשה:
עירית, קצוצה
מעט גבינת פרמז'ן
אופן הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן למצב אל דנטה.
- חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים כ-3-4 דקות ומסננים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השמנת לבישול ואת כל התבלינים, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את שלוש הגבינות, מערבבים ומבשלים עד שהגבינות נמסות לגמרי, ומתקבל רוטב אחיד וסמיך.
- מוסיפים את התימין והברוקולי ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים, טועמים, ומתקנים את התיבול.
- מפזרים מעל עירית ופרמז'ן ומגישים.