עוף בטמפורה ברוטב לימון
עוף בטמפורה – איך אפשר שלא לאהוב? לאכול ככה או להקפיץ עם רטבים מדהימים! אז איך אנחנו עושים עוף עסיסי בטמפורה?
מצרכים
2 חזות עוף נקיים מסחוסים, חתוכים לקוביות לא גדולות
מרינדה לריכוך הבשר
1/4 כוס מים
1/4 כפית סודה לשתייה
כפית מלח
כף קורנפלור
טיגון
1 כוס אבקת טמפורה
מי קרח
רוטב לימון
2 כפות שמן זית
5-6 פרוסות לימון דקות
מיץ וגרידה מלימון אחד
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ’ילי חריף
2 כפות סויה
אופן הכנה
- מניחים את קוביות העוף בקערה. מוסיפים את כל חומרי המרינדה. מערבבים, מכסים ומשהים במקרר לחצי שעה.
- מכינים את הטמפורה: שמים את אבקת הטמפורה בקערה ומוסיפים מיי קרח תוך כדי ערבוב עד לקבלת המרקם הרצוי (לא סמיך מידי ולא דליל מזכיר שמנת)
- מחממים שמן עמוק בווק (לא יותר מידי חם! מומלץ לבדוק עם מעט טמפורה – אם השמן חם הטמפורה תצוף, אך לא תזהיב מיד, וגם אין צורך שתקבל צבע כהה).
- טובלים את הנתחים בטמפורה ומעבירים לשמן החם, בכל פעם כמות לא גדולה, כדי שלא ידבקו. מוציאים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם 2 כפות שמן, מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הג'ינג'ר, המלח, הפלפל, הדבש הצ'ילי והסויה. יוצקים מעל רבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5-3 דקות, כשמתחיל להסמיך מוסיפים מלח ופלפל.
- מחזירים את נתחי העוף המטוגנים למחבת. מקפיצים ומבשלים 2-3 דקות, מכבים את הלהבה ומגישים מיד.