פאד קפאו
פאד קפאו – המנה התאילנדית האהובה שמכינים בקלות בבית! בשר טחון מתובל בטעמים תאילנדים נפלאים על מצע אורז תאילנדי עם ביצת עין
מצרכים
אורז
2 כוסות אורז תאילנדי
2 כפות שמן זית
4 כוסות מים רותחים
בשר
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
4 שיני שום פרוס דק
1 כף שורש ג’ינג’ר חתוך דק
1 פלפל צ’ילי אדום קטן חתוך דק
650 גרם בשר בקר טחון
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף רוטב דגים מזרח מערב
1 חופן כוסברה קצוצה דק
1 כף מיץ לימון
הגשה
1 חופן כוסברה קצוצה דק
3 ביצת עין M
אופן הכנה
- מכינים את האורז: בסיר קטן מטגנים את האורז עם השמן (מומלץ לשטוף במים בטרם ההכנה) מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למספר דקות.
- מכינים את הבשר: מחממים מעט שמן במחבת רחבה או בווק, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הפלפל והג׳ינג׳ר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב (רוטב הסריראצ׳ה, רוטב הדגים, רוטב הסויה והכוסברה הקצוצה) ומערבבים היטב.
- מבשלים במשך 10 דקות ועד שהרוטב מסמיך ומקבל טעמים עשירים. במידה ואין מספיק נוזלים ניתן לדלל עם מעט מים.
- לאחר שהרוטב הסמיך, מוסיפים מעט מיץ לימון ומערבבים.
- מכינים את ביצת העין: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הביצה עד לרמת העשייה המועדפת עליכם, מומלץ לאכול אותה כשהחלמון עוד נוזלי.
- מכינים את המנה: בצלחת ההגשה מניחים כבסיס את האורז ומעליו את הבשר. סוגרים עם מעט כוסברה וביצת העין. בתאבון!