• גודל גופן

פאד קפאו

פאד קפאו
פאד קפאו – המנה התאילנדית האהובה שמכינים בקלות בבית! בשר טחון מתובל בטעמים תאילנדים נפלאים על מצע אורז תאילנדי עם ביצת עין

מצרכים

אורז
2 כוסות אורז תאילנדי
2 כפות שמן זית
4 כוסות מים רותחים
בשר
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
4 שיני שום פרוס דק
1 כף שורש ג’ינג’ר חתוך דק
1 פלפל צ’ילי אדום קטן חתוך דק
650 גרם בשר בקר טחון
1 כוס רוטב צ’ילי מתוק סרירצ’ה מזרח מערב
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף רוטב דגים מזרח מערב
1 חופן כוסברה קצוצה דק
1 כף מיץ לימון
הגשה
1 חופן כוסברה קצוצה דק
3 ביצת עין M

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: בסיר קטן מטגנים את האורז עם השמן (מומלץ לשטוף במים בטרם ההכנה) מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למספר דקות.
  2. מכינים את הבשר: מחממים מעט שמן במחבת רחבה או בווק, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים מעט עד לשקיפות, מוסיפים את השום, הפלפל והג׳ינג׳ר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב (רוטב הסריראצ׳ה, רוטב הדגים, רוטב הסויה והכוסברה הקצוצה) ומערבבים היטב.
  4. מבשלים במשך 10 דקות ועד שהרוטב מסמיך ומקבל טעמים עשירים. במידה ואין מספיק נוזלים ניתן לדלל עם מעט מים.
  5. לאחר שהרוטב הסמיך, מוסיפים מעט מיץ לימון ומערבבים.
  6. מכינים את ביצת העין: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הביצה עד לרמת העשייה המועדפת עליכם, מומלץ לאכול אותה כשהחלמון עוד נוזלי.
  7. מכינים את המנה: בצלחת ההגשה מניחים כבסיס את האורז ומעליו את הבשר. סוגרים עם מעט כוסברה וביצת העין. בתאבון!