פאד תאי – אטריות אורז מוקפצות בעשר דקות עבודה
כולם סביבכם מתעופפים לתאילנד ורק אתם נשארתם כאן? הגיע הזמן להכין פאד תאי כמו בדוכני הרחוב של תאילנד. פאד תאי מהיר שכל המשפחה אוהבת!
מצרכים
200 גרם אטריות אורז רחבות
חצי כוס אפונה קפואה
2 כפות שמן צמחי
100 גרם אפונת שלג שטופה וחתוכה לרצועות אלכסוניות או פרחי ברוקולי קטנים שטופים
2 ביצים טרופות
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לרצועות של 3 ס"מ
4 כפות בוטנים קצוצים
4 כפות סויה כהה
3 כפות צ'ילי מתוק
הגשה
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
פלחי לימון
נבטים
אופן הכנה
- הרתיחו מים בסיר. כשהמים רותחים הוסיפו את האטריות ובשלו במשך שלוש דקות. בדקה האחרונה הוסיפו גם את האפונה. סננו ושמרו בצד.
- חממו שמן במחבת גדולה ועמוקה. כשהשמן חם מאוד, הוסיפו את האטריות, האפונה, אופנת השלג והבצל הירוק וערבבו היטב כך שהשמן יצפה את כל הירקות והאטריות. המשיכו להקפיץ במשך שלוש דקות.
- הזיזו את התערובת לצד אחד של המחבת ושפכו את הביצים לצד השני. ערבבו את הביצים ל"מקושקשת" והפרידו בעזרת המזלג לפיסות קטנות יחסית. כשהביצה נראית מוכנה, ערבבו את כל התערובת יחד.
- הוסיפו את הסויה הכהה, רוטב הצ'ילי והבוטנים וערבבו. כבו את האש, פזרו את הנבטים החיים ואת הכוסברה והגישו עם פלח לימון.