• גודל גופן

פהיטס עוף מקסיקני

פהיטס עוף מקסיקני

אחת המנות הפופולריות במטבח המקסיקני – רצועות חזה עוף בתבלינים לוהטים שכיף לאכול בתוך טורטיה מגולגלת. אנחנו הוספנו לתענוג הזה גם ממרח שעועית שחורה וסלסת צ'יפוטלה פיקנטית כדי "להקפיץ" את הטעמים. ויווה מקסיקו!

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

למשרה:

500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות

1 שן שום, קלופה

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

1/2 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

1 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית מלח

מיץ מ-1/2 לימון

4 כפות שמן זית

 

לעוף:

תרסיס שמן קנולה

1 בצל גדול, קלוף

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1/2 כוס עלי כוסברה

3 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

 

להרכבה:

1 אבוקדו גדול, קלוף

4-5 עלי חסה רומית

1 פחית (430 גרם) שימורי ממרח שעועית מזרח ומערב

1 צנצנת סלסה צ'יפוטלה מזרח ומערב

טורטיות אל סאבור, מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: כותשים את השום. שמים את כל מרכיבי המשרה בקערה עם רצועות העוף ומערבבים היטב. משרים לפחות 1/2 שעה ועד שעתיים. שומרים במקרר עד לצלייה.
  2. בינתיים, מכינים את כל המרכיבים להגשה:
  • פורסים את האבוקדו לפרוסות דקות.
  • חותכים את החסה הרומית לרצועות דקות.
  1. מכינים את העוף:
  • מחממים מחבת פסים גדולה על אש גבוהה.
  • חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות בעובי 1 ס"מ, קוצצים את הכוסברה.
  • מתיזים תרסיס שמן על המחבת, מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים וצולים תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים מעט ומקבלים סימני חריכה.
  • מוציאים את הירקות הצלויים לקערה, מתיזים עוד מעט שמן במחבת ומוסיפים את העוף שהיה במשרה. צולים את העוף עד שהוא מוכן.
  • מחזירים למחבת את הירקות הצלויים ומערבבים עם העוף, מוסיפים כוסברה קצוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  1. שתי אפשרויות הגשה:
  • הגשה למרכז השולחן: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. מגישים את העוף במחבת רותחת למרכז השולחן. מכינים צלחת עם האבוקדו והחסה, קעריות עם ממרח השעועית וסלסת הצ'יפוטלה וצלחת עם הטורטיות. כל אחד מרכיב לעצמו טאקו.
  • הגשה אישית: צולים את הטורטיות על מחבת יבשה עד שהן מתחממות. בכל טורטיה שמים 2 כפות ממרח שעועית, 1 כף סלסת צ'יפוטלה, 2 רצועות אבוקדו, חופן רצועות חסה ו-3 כפות מהעוף הצלוי. מקפלים את החלק התחתון כלפי מעלה, מקפלים את שני הצדדים למרכז ומגישים.

 

צילום: נמרוד סונדרס