פולנטה קוקוס, ביצה עלומה ותרד מוקפץ
מצרכים
לפולנטה:
- ספריי שמן
- 2 שיני שום, פרוסות
- 5-6 עלי מרווה טריים, קצוצים
- 400 גרם גרעיני תירס טרי
- 480 מ"ל (2 כוסות) חלב
- 400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס של מזרח ומערב
- 1/2 כוס קמח תירס אינסטנט (פולנטה)
- גרידה מ-1 לימון
לביצה עלומה:
- 4 ביצים
- מים רותחים
לתרד:
- ספריי שמן זית
- 2 שיני שום, פרוסות
- 1 צרור גדול תרד טרי, שטוף וקצוץ גס
להגשה:
- עגבניית מגי חצויה
- 1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
- גבינת גרנה פדנו
אופן הכנה
- מכינים את הפולנטה: מחממים סיר רחב, מתיזים את השמן ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
- טוחנים את גרעיני התירס והחלב באמצעות בלנדר מוט ומוסיפים לסיר ביחד עם קרם הקוקוס. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפולנטה ומתבלים במלח ופלפל.
- מבשלים תוך כדי בחישה כ-15 דקות, או עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים.
- מכינים את הביצים: מרתיחים מים בסיר. שוברים ביצה לכף מחוררת, מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מניחים בסיר. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מבשלים 3 דקות ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- לתרד: מחממים סיר, מתיזים את תרסיס השמן ומטגנים את השום. מוסיפים את התרד עם המים שנשארו עליו ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו.
- מוסיפים לפולנטה את גרידת הלימון ומגישים עם התרד והביצה העלומה. סוחטים מסביב מיץ מהעגבנייה, מפזרים את הפיסטוקים וגבינת גראנה פדאנו.