• גודל גופן

פילה אמנון ברוטב סויה ופטריות פורטובלו

פילה אמנון ברוטב סויה ופטריות פורטובלו

מחפשים פטרון זריז ובריא לארוחת צהרים או ערב? נסו להכין את הדגים האלה שנאפים בתנור במעטפות נייר אישיות עם תוספת רוטב סויה ופטריות פורטובלו.

מצרכים

חומרים ל-4 מנות:

2 דגי אמנון

4 פטריות פורטובלו בינוניות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

רוטב:

3 כפות מיץ לימון

2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן (תמרי) של מזרח ומערב

2 כפות יין לבן

1 כף שמן חמניות או תירס

1 שן שום

אופן הכנה

  1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-30 דקות לפני ההכנה וחותכים ל-4 פילטים עם העור. פורסים את הפורטובלו לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. קוצצים דק את השום.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערית. משהים כ-5 דקות למיזוג הטעמים.
  4. פורשים 4 ניירות אפייה, מניחים פילה אמנון על כל נייר ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מסדרים מעל את פרוסות הפורטובלו ומתבלים גם אותן במלח ופלפל.
  6. יוצקים 2 כפות מהרוטב על כל פילה של דג, וסוגרים לחבילה אטומה.
  7. אופים בתנור כ-15-12 דקות, או עד שהדגים מוכנים.

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: ינאי מנחם