• גודל גופן

פילה בקר בקרמל סויה אסייתי

פילה בקר בקרמל סויה אסייתי

מצרכים

מצרכים ל-4 מנות:

1/2 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

5 כפות שמן קנולה

מדליוני פילה בקר (כל מדליון במשקל של 150-200 גרם) 4

3 שיני שום, קלופות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1 עלה כפיר ליים

1 פלפל צ׳ילי אדום חריף

4 כפות מייפל

¼ כוס סויה יאמאסה

300 גרם אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן ומתובלות ב-1 כפית שמן שומשום

100 גרם תרד

5 עלי נענע

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן הכנה

  1. מתבלים את פילה הבקר במלח גס, פלפל שחור ושמן קנולה.
  2. מחממים מחבת גדולה על אש גבוהה וצולים את פילה הבקר משני הצדדים.
  3. בינתיים, כותשים את השום, מגררים את הג'ינג'ר וקוצצים דק את הפלפל האדום החריף.
  4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והפלפל צ'ילי למחבת ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים סויה, מייפל וכפיר ליים ומעלים לרתיחה.
  6. מוסיפים את עלי התרד והאטריות ומערבבים.
  7. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.

 

 

מתכון: משה שגב

צילום: נמרוד גנישר