פילה בקר עם דלורית צלויה בסויה ודבש
ישראל אהרוני מלמד להכין נתח שלם של פילה בקר ביין אדום ורוטב סויה שמגישים יחד עם דלורית צלויה ברוטב בנוסח אסיאתי
מצרכים
- 2\1 1 ק"ג פילה בקר
- שמן זית
- 2 כפות עלי תימין
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות רוטב סויה יאמאסה של מזרח ומערב
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- מלח, פלפל
לדלורית:
- 2 דלוריות קטנות קלופות
- 3 כפות רוטב סויה יאמאסה של מזרח ומערב
- 2 כפות דבש
- 3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף טימין
- 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מעט מלח גס
אופן הכנה
- ממליחים, מפלפלים, ומפזרים את התימין על הנתח השלם של פילה בקר.
- מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומשחימים את הנתח כ-10 דקות משני הצדדים. מוצאים מהמחבת.
- מערבבים את שאר החומרים בקערית, יוצקים למחבת ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות.
- מוסיפים את הנתח למחבת מבשלים יחד 5 דקות, עד לזיגוג יפה.
- מגישים עם פירה תפוחי אדמה ועלים ירוקים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הדלורית: חותכים את הדלורית לשניים לאורכה. פורסים כל חצי לרוחב לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
- מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את פרוסות הדלורית בכלי רחב ויוצקים עליהם את תערובת הרוטב.
- משכיבים את פרוסות הדלורית על צידן בתבנית וצולים למשך כ-30 דקות. באמצע, הופכים את פרוסות הדלורית על צידן השני.
מתכון: ישראל אהרוני