פילה סלמון במעטפת פילו
מירי וגילי כהן מכינות מנה מרשימה, אישית וחגיגית – פילה דג סלמון במעטפת דפי פילו קריספיים ותיבול מתקתק של טריאקי, דבש וסויה, בחצי שעת עבודה!
מצרכים
8 יחידות או 1.6 ק"ג פילה דג סלמון
1חבילה בצק פילו מצונן או מופשר על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה
16 גבעולי טימין טרי או עירית או ללא טימין/עירית (לכיווץ דפי הפילו)
בלילה
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית דבש
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מערבבים את הבלילה בקערה ומניחים בצד.
- מרססים על דף פילו שמן, מניחים עליו דף נוסף ומרססים שוב.
- חותכים את דף הפילו לשני חלקים ועל כל חלק מניחים פילה דג סלמון.
- מברישים את הדג בבלילה ומקפלים משני צדי דף הפילו – מכווצים מהצדדים וקושרים בעזרת טימין, עירית או הידוק ללא קשירה.
- מפזרים את השומשום על הדג ואופים בתנור ב-180 מעלות במשך 15-20 דקות.