• גודל גופן

פילה סלמון במעטפת פילו

פילה סלמון במעטפת פילו
מירי וגילי כהן מכינות מנה מרשימה, אישית וחגיגית – פילה דג סלמון במעטפת דפי פילו קריספיים ותיבול מתקתק של טריאקי, דבש וסויה, בחצי שעת עבודה!

מצרכים

8 יחידות או 1.6 ק"ג פילה דג סלמון
1חבילה בצק פילו מצונן או מופשר על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה
16 גבעולי טימין טרי או עירית או ללא טימין/עירית (לכיווץ דפי הפילו)
בלילה
3/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית דבש
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנה

  1. מערבבים את הבלילה בקערה ומניחים בצד.
  2. מרססים על דף פילו שמן, מניחים עליו דף נוסף ומרססים שוב.
  3. חותכים את דף הפילו לשני חלקים ועל כל חלק מניחים פילה דג סלמון.
  4. מברישים את הדג בבלילה ומקפלים משני צדי דף הפילו – מכווצים מהצדדים וקושרים בעזרת טימין, עירית או הידוק ללא קשירה.
  5. מפזרים את השומשום על הדג ואופים בתנור ב-180 מעלות במשך 15-20 דקות.