פלפלים צמחוניים ממולאים
מצרכים
מרכיבים לסיר גדול:
7 פלפלים גדולים
1 כוס אורז
2 כוסות מים
400 גרם (1 קופסת שחמורים) שעועית אדומה מבושלת
1 חציל בינוני
1 בצל גדול, קלוף
1 עגבנייה גדולה
2 גזרים בינוניים, קלופים
3 שיני שום, קלופות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות רוטב צ'ילי
1 כף רוטב שזיפים
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון (אופציונלי)
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 צרור פטרוזיליה
2-3 כפות שמן לטיגון
מרכיבים לרוטב:
3 כוסות מים רותחים
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות רוטב סויה
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- מכינים את הירקות: חותכים את כיפות הפלפלים (לא זורקים), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. מגרדים את הגזרים וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות ואת השום לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מבשלים את האורז עם המים ושומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את החציל והגזר, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את העגבנייה וממשיכים לטגן עד שהירקות מקבלים צבע כתמתם.
- מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, רוטב הצ'ילי, רוטב השזיפים והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים בבלנדר או חותכים דק בעזרת סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז והפטרוזיליה. מתקנים את התיבול.
- ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע"י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מידי פעם יוצקים קצת מהרוטב לתוך הפלפלים.
- מגישים מיד.
הערות:
- תשתדלו לבחור פלפלים גדולים ורחבים, כמה שיותר זהים בגובה.
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא.
- אפשר להחליף את ה
- פטרוזיליה בכוסברה.