• גודל גופן

פפריקש עוף

פפריקש עוף

מצרכים

מצרכים:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כרעיים עוף
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים, קלופים
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 1 פלפל ירוק בהיר
  • 1 כוס ציר עוף או מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב
  • 1 כף (10 גרם) קמח מצות

הגשה:

  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה

אופן הכנה

 

אופן הכנה:

  1. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול, חותכים את הכרעיים לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
  2. מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את שמן הזית והעוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד, עד שהעוף זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
  3. מכינים את הירקות: קוצצים גס את הבצל. חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ את העגבניות ואת הפלפל הירוק. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  4. באותו הסיר שבו טיגנו את העוף, מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.
  5. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים את העגבניות, הפלפל הירוק וציר העוף או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים.
  6. מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
  7. מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים בקערית את קרם הקוקוס וקמח המצות, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  8. מניחים את העוף בקערה, שופכים את הרוטב מעל העוף ומגישים.