פריטטה זריזה עם בטטות
בואו להכין בשיא המהירות פריטטה בתנור עם קרם קוקוס וקוביות בטטה! טעים שאין דברים כאלה
מצרכים
6 ביצים
240 מ"ל (1 כוס או 1 קרטון קטן) קרם קוקוס של מזרח ומערב
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קטן, חתוך לקוביות
2-3 שיני שום, קצוצות
½ צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה
¼ כוס פירורי פנקו של מזרח ומערב
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים היטב בקערה את הביצים, קרם הקוקוס והתבלינים.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-8-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך. שומרים בצד.
- מחממים עוד קצת שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מחזירים את הבטטה ומערבבים.
- מוסיפים את קערה עם תערובת הביצים את הירקות, הפטרוזיליה, פירורי הפנקו והגבינה ומערבבים היטב.
- יוצקים את המסה לתוך מחבת או תבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה.
- מגישים מיד.