• גודל גופן

פריטטה זריזה עם בטטות

פריטטה זריזה עם בטטות

בואו להכין בשיא המהירות פריטטה בתנור עם קרם קוקוס וקוביות בטטה! טעים שאין דברים כאלה

מצרכים

6 ביצים

240 מ"ל (1 כוס או 1 קרטון קטן) קרם קוקוס של מזרח ומערב

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

2-3 כפות שמן זית

1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות

1 בצל קטן, חתוך לקוביות

2-3 שיני שום, קצוצות

½ צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

¼ כוס פירורי פנקו של מזרח ומערב

100 גרם גבינה צהובה, מגוררת

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים היטב בקערה את הביצים, קרם הקוקוס והתבלינים.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ-8-10 דקות, עד שהן מתחילות להתרכך. שומרים בצד.
  4. מחממים עוד קצת שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מחזירים את הבטטה ומערבבים.
  5. מוסיפים את קערה עם תערובת הביצים את הירקות, הפטרוזיליה, פירורי הפנקו והגבינה ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את המסה לתוך מחבת או תבנית ואופים כ-15 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה.
  7. מגישים מיד.