פריכים וטעימים: נאגטס ותפוחי אדמה בתנור
נאגטס ותפוחי אדמה אפויים בסגנון אסייתי – עטופים בפנקו, מטוגנים וקריספיים, הילדים יעופו עליהם ויבקשו שתכינו להם אותם שוב!
מצרכים
נאגטס
1/2 ק"ג חזה עוף שלם חתוך לקוביות
1/4 שקית קמח טמפורה מזרח מערב
3/4 כוס מים קרים
1 שקית פירורי פנקו מזרח מערב
1 כפית מלח דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף תערובת תיבול טוסקנה
1 כפית שום גבישי
1 ליטר שמן קנולה
תפוחי אדמה
8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים לאורך
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח גס לפיזור על התפוחי אדמה
1 כף פפריקה מתוקה
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- מכינים את הנאגטס: מוסיפים לקערה אבקת טמפורה ומוסיפים בהדרגה מים קרים, כל פעם קצת עד לקבלת בלילה דלילה וחלקה.
- בקערה נפרדת ורחבה מאוד, מוסיפים את הפנקו ואת כל התבלינים ומערבבים.
- טובלים את החזה עוף בפנקו, מנערים מעט מהבלילה, מעבירים לקערת הפנקו, ומהדקים כך שיצפה את החזה עוף מכל צדדיו.
- מטגנים בשמן עמוק להזהבה, שימו לב, החתיכות קטנות והן מטגנות מהר.
- מכינים את התפודים: מחממים תנור על מצב טורבו לטמפרטורה של 190 מעלות.
- במגש עם נייר אפייה, מפזרים תפוחי אדמה, יוצקים שמן זית, ואת כל התבלינים, מערבבים ומעסים עם הידיים.
- אופים בתנור כ-25 דקות או עד שהתפוחי אדמה זהובים וקריספים.