• גודל גופן

פריכים וטעימים: נאגטס ותפוחי אדמה בתנור

פריכים וטעימים: נאגטס ותפוחי אדמה בתנור
נאגטס ותפוחי אדמה אפויים בסגנון אסייתי – עטופים בפנקו, מטוגנים וקריספיים, הילדים יעופו עליהם ויבקשו שתכינו להם אותם שוב!

מצרכים

נאגטס
1/2 ק"ג חזה עוף שלם חתוך לקוביות
1/4 שקית קמח טמפורה מזרח מערב
3/4 כוס מים קרים
1 שקית פירורי פנקו מזרח מערב
1 כפית מלח דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף תערובת תיבול טוסקנה
1 כפית שום גבישי
1 ליטר שמן קנולה
תפוחי אדמה
8 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים לאורך
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח גס לפיזור על התפוחי אדמה
1 כף פפריקה מתוקה
1 קורט שבבי צ’ילי יבש

אופן הכנה

  1. מכינים את הנאגטס: מוסיפים לקערה אבקת טמפורה ומוסיפים בהדרגה מים קרים, כל פעם קצת עד לקבלת בלילה דלילה וחלקה.
  2. בקערה נפרדת ורחבה מאוד, מוסיפים את הפנקו ואת כל התבלינים ומערבבים.
  3. טובלים את החזה עוף בפנקו, מנערים מעט מהבלילה, מעבירים לקערת הפנקו, ומהדקים כך שיצפה את החזה עוף מכל צדדיו.
  4. מטגנים בשמן עמוק להזהבה, שימו לב, החתיכות קטנות והן מטגנות מהר.
  5. מכינים את התפודים: מחממים תנור על מצב טורבו לטמפרטורה של 190 מעלות.
  6. במגש עם נייר אפייה, מפזרים תפוחי אדמה, יוצקים שמן זית, ואת כל התבלינים, מערבבים ומעסים עם הידיים.
  7. אופים בתנור כ-25 דקות או עד שהתפוחי אדמה זהובים וקריספים.