צלי בקר מהמזרח
אם נמאס לכם מצלי בקר קלאסי ובא לכם לגוון אז זה בדיור במתכון. צלי בקר עם קארי, מתכון מנחם וטעים שלגמרי יכול לשדרג את שולחן החג שלכם
מצרכים
1 ק"ג בשר צלי מס’ 5 חתוך לקוביות גדולות
1/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
5 שיני שום
2 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר דקלים מזרח מערב
2 כפיות שורש ג’ינג’ר קצוץ
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף ממרח קארי ירוק מזרח מערב
2 עלי קפיר ליים טרי
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
1 חופן כוסברה קצוצה
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- מטגנים בצל ושום בסיר, כשהם מזהיבים מוסיפים את הגזר לטיגון זריז. מוסיפים את הסלרי והקארי.
- מכניסים לסיר את נתחי הבשר וצורבים אותם היטב מכל הכיוונים. כשהבשר מטוגן מבחוץ מוסיפים לסיר מים, עלי קפיר ליים, מלח ופלפל ומבשלים כשעה.
- מוסיפים סוכר דקלים מגורד, סויה, ג’ינג’ר ותפוחי אדמה.
- מביאים שוב לרתיחה, סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. טועמים ומתקנים לתיבול.
- מגישים עם עשבי התיבול מעל.