• גודל גופן

קציצות בשר ומשמשים ברוטב מתקתק על אורז לבן

קציצות בשר ומשמשים ברוטב מתקתק על אורז לבן
קציצות בשר בתיבול מתקתק עם משמשים ברוטב מדהים של צ'ילי וקרם קוקוס זה בדיוק מה שאתם רוצים לאכול! רוצו להכין עכשיו!

מצרכים

כדורי בשר

600 גרם בשר בקר טחון פעמיים

1 בצל קטן קלוף וחתוך גס

4 שיני שום קלופות

שני שליש כוס עלי כוסברה

2 כפות מים

3 כפות פירורי פנקו מזרח מערב

1 כפית שטוחה מלח דק

חצי כפית פלפל שחר גרוס

רוטב

שליש כוס רוטב סויה מזרח מערב

1 כוס רוטב צ'ילי מתוק מזרח מערב

1 כוס מים

חצי כוס קרם קוקוס מזרח מערב

טיגון

רבע כוס שמן קנולה

1 כוס משמשים מיובשים

הגשה

אורז לבן מבושל

אופן הכנה

  1. שמים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהכל קצוץ דק. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
  2. מחממים את שמן הקנולה בסיר. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות בגודל אגוז מלך ומטגנים מכל הצדדים להשחמה (הן לא חייבות להיות מוכנות מבפנים).
  3. נפטרים מרוב השמן שבסיר ומוסיפים לו את מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומגרדים את התחתית בכף עץ.
  4. מוסיפים את הקציצות והמשמשים ומבשלים כ-30 דקות עד שהקציצות מוכנות והרוטב מסמיך.
  5. מגישים על אורז לבן.