• גודל גופן

קציצות סלמון

קציצות סלמון
את המתכון הבא תוכלו להכין משאריות הדג והאורז שנשארו בסופ"ש. כל מה שאתם צריכים זה סלמון אפוי, אורז מבושל, רטבים שיש לרובנו בבית ויש לכם קציצות סלמון עשירות וטעימות בטירוף

מצרכים

200 גרם פילה דג סלמון

2 כוסות אורז קלרוז מזרח מערב

 

2 כפות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1/2 כפית מלח דק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. אופים 200 גרם של סלמון במשך 10 דקות (כמו שאתם רגילים, מניחים את הסלמון על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור).
  3. משרים את אורז הסושי בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים.
  4. מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים כוס וחצי מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה.
  5. מורידים את האש ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז.
  6. מכבים את האש, משאירים את הסיר מכוסה למנוחה של כ-15 דקות.
  7. מפוררים בעזרת מזלג את הסלמון האפוי או טוחנים בפולסים במעבד מזון.
  8. בקערה גדולה מערבבים 2 כוסות מאורז הסושי המוכן יחד עם רוטב צ’ילי מתוק, רוטב סרירצ’ה, בצל ירוק קצוץ דק ומלח.
  9. בעזרת כפות הידיים יוצרים קציצות מהתערובת.
  10. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
  11. מניחים על נייר סופג, ומעבירים לכלי הגשה.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן