קציצות על מצע אטריות וירקות ברוטב סויה
6 סועדים
מצרכים
200 גרם אטריות אורז אינסטנר "MAMY"
1 כף שמן שומשום מזרח ומערב
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
5 גבעולי בצל ירוק
2 גזרים
2 שיני שום
חופן כוסברה קצוצה
1 כף שומשום קלוי
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה יאמאסה
1 כף לימון
1 כפית פלפל צ'ילי חריף
2 כפות סוכר חום
1 כף שמן שומשום
לקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
2 פרוסות לחם לבן מושרות במים
1 בצל קטן חתוך לקוביות
חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק
מלח ופלפל
4 כפות שמן לטיגון
אופן הכנה
1. מערבבים היטב בקערה את הבשר הטחון, הלחם, הבצל והביצה.
2. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מחממים במחבת מעט שמן, צרים קציצות קטנטנות ומטגנים מס' דקות מכל צד, עד להזהבה.
4. שמים את אטריות האורז בקערה, יוצקים מעל מים רותחים, ממתינים מס' דקות עד שיתרככו ויהפכו לשקופות.
5 . חותכים את כל הירקות לרצועות דקיקות.
6. מערבבים בכלי את כל החומרים לרוטב.
7. מחממים בווק או במחבת עמוקה מעט שמן ומקפיצים את הירקות כ-2-3 דקות. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את האטריות ומערבבים יחד בעדינות.
8. מוסיפים את הקציצות, בוזקים שומשום קלוי ומגישים חם.