קריספי צ'יקן כמו באמריקה
קריספי צ'יקן כמו באמריקה, כזה שאת הפריכות שלו אי אפשר לפספס. מבטיחים לכם שביס כזה טעים ועסיסי לא אכלתם הרבה זמן. תהנו
מצרכים
קריספי צ'יקן
2 ק"ג חזה עוף שלם
250 גרם קמח טמפורה מזרח מערב
1 כפית שום גבישי
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
1 כפית ג’ינג’ר טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
7 כפות או 70 גרם רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1.5 כוסות מים
הגשה
4 לחמניית מיני המבורגר
8 כפות מיונז
8 כפיות רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
4 עלי חסות אייסברג פרוסים דק
1/2 בצל סגול בינוני פרוס
1 עגבנייה קטנה פרוסה
2 מלפפונים חמוצים בינוניים פרוס
אופן הכנה
- בעזרת רינג 7 ס״מ קורצים את חזה העוף בעובי של עד 2 ס״מ – אם חזה העוף יותר עבה פשוט למעוך אותו בזהירות עד לגובה הנכון (אל תזרקו את יתרת העוף וחכו לטיפ בסוף המתכון).
- בקערה מערבבים את הטמפורה יחד עם התבלינים. מוסיפים את הסויה והמים הקרים ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
- מחממים שמן בסיר בינוני על אש בינונית.
- שהשמן רתח, טובלים את חזה העוף בעזרת פינצטה או מזלג בטמפורה ומיד מכניסים לשמן.
- מטגנים במשך כ-3 דקות בדיוק ועד לקבלת לצבע שחום. מיד כשמוציאים את חזה העוף מהשמן מניחים אותו על רשת (לא נייר סופג) לייבוש הקריספי צ'יקן.
- בונים את הלחמנייה: מזלפים מיונז וסרירצ׳ה, מניחים את הירקות ומעל הכל את הקריספי צ'יקן. מוכן בתאבון!