רולאפ דפי אורז וחביתת ירק במילוי פלמידה
מצרכים
8-10 דפי אורז של ׳מזרח ומערב׳
לחביתת הירק –
4 ביצים
חופן עלי תרד
מעט שמן זית לטיגון (או שמן צמחי אחר)
למילוי סביצ׳ה דג לבן –
פילה מדג פלמידה או דג לבן אחר מועדף – חתוך לקוביות של 1 ס״מ
3-4 צנוניות פרוסות לפרוסות דקות
2-3 כפות של בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)
פלפל כתום פרוס דק
פלפל אדום פרוס דק
לרוטב לסביצ׳ה דג –
3 כפות סויה יאמאסה של ׳מזרח ומערב׳
מיץ מחצי לימון
כף מירין
כף חומץ אורז
להגשה – ג׳ינג׳ר כבוש של ׳מזרח ומערב׳ ומעט רוטב סויה יאמאסה של ׳מזרח ומערב׳.
אופן הכנה
- מכינים את חביתת הירק: במעבד מזון טוחנים את הביצים יחד עם התרד עד קבלת תערובת אחידה (ונוזלית).
- מחממים מעט שמן במחבת, יוצקים מעט מהבלילה, מטגנים מספר דקות מכל צד עד לקבלת חביתת ירק.
- מכינים את הכמות הרצויה ומניחים בצד.
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הדג עם הירקות החתוכים.
- מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הדג.
- מערבבים היטב כדי שכל הדג יקבל את הטעמים וייכבש על ידי הלימון.
- מרכיבים את המנה: מרטיבים ארבעה דפי אורז ומניחים אחד ליד השני בחפיפה קלה. באזור החפיפה (באמצע) מניחים את חביתת הירק, עליה מעט מהמלית ומגלגלים לרול.
- מחממים שוב מעט שמן במחבת ומטגנים את הרול כ-2-3 דקות מכל צד.
- מוציאים למגש או צלחת הגשה, חוצים לשניים, ומגישים יחד עם מעט רוטב סויה יאמאסה וג׳ינג׳ר כבוש. בתאבון.