רצועות פילה בקר מוקפצות עם ירקות
4 סועדים
מצרכים
400 גרם פילה בקר חתוך לרצועות,
200 גרם אטריות ביצים מבושלות,
1 זוקיני חתוך אלכסוני ללא הליבה,
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות,
1/2 בצל סגול קלוף וחתוך לרצועות דקות,
1 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות,
4 גבעולים של בצל ירוק חתוכים בצורה אלכסונית,
1/2 כוס כוסברה חתוכה גס,
4 כפות שמן לטיגון הבשר,
1 שן שום קצוצה.
לרוטב :
8 כפות סויה יאמאסה,
4 כפות סוכר,
2 כפות מים (אפשר יין לבן),
1 כף רסק עגבניות,
1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
אופן הכנה
אופן הכנת הרוטב: מעבירים לסיר את כל המצרכים ומחממים על להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס ורסק העגבניות מתמזג עם הרוטב ומניחים בצד.
אופן הכנת המנה:
1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את רצועות הפילה כ-2 דקות.
2. מוציאים את רצועות הפילה לצלוחית ומטגנים את הירקות באותה מחבת על פי הסדר הבא: בצל, שום (כ-10 שניות), גזר, פלפל וזוקיני. כל ירק כ- 20 שניות הקפצה.
מוסיפים את הנודלס אל המחבת יחד עם הפילה וחלק מהרוטב שהוכן מראש.
3.ממשיכים בערבוב ובודקים טעם, אם חסר מוסיפים עוד רוטב. לפני ההגשה מוסיפים בצל ירוק וכוסברה קצוצה.