• גודל גופן

שבלול אגרול עוף משפחתי

שבלול אגרול עוף משפחתי
הפתרון המושלם למנה הטעימה בלי העבודה הקשה – אגרול עוף משפחתי במילוי עוף וירקות צבעוניים בתיבול אסיאתי מעולה

מצרכים

שבלול אגרול עוף
2 כפות שמן קנולה
400 גרם פרגיות טחונות
1 בצל בינוני קלוף
1/4 כרוב לבן קטן
2 גזרים בינוניים קלופים
1 פלפל אדום בינוני
3 כפות רוטב סויה מתוקה מזרח מערב
3 כפות רוטב טריאקי מזרח מערב
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
הרכבה
1 חבילה בצק פילו מופשר על פי הוראות היצרן
תרסיס שמן קנולה או שמן ומברשת להברשה
1/2 כוס שומשום מזרח מערב
1/4 כוס שומשום שחור מזרח מערב

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל והכרוב לרצועות דקות ואת הגזרים והפלפל האדום חותכים לגפרורים.
  2. בסיר סוטאז’ רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות הטחונות, תוך כדי מעיכה והפרדה של הפרגיות, עד שהפרגיות משנות את צבען.
  3. מוסיפים לסיר את הבצל, הכרוב, הגזרים והפלפל האדום וממשיכים לטגן יחד, על אש גבוהה, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה, הטריאקי, רוטב הצ’ילי ושמן השומשום ומערבבים.
  5. מוציאים החוצה, מצננים היטב ורק אז ממשיכים. במידה ונקוו נוזלים מוציאים אותם.
  6. פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים אותו עם תרסיס שמן או שמן ומברשת.
  7. מניחים בתחתית הבצק פס מהמילוי ומגלגלים למעין רולדה.
  8. משבללים את הרולדה למעין שבלול כמו בורקס ומניחים בתבנית עגולה (לא מתפרקת, יפה להגשה) בקוטר 24 או 26.
  9. חוזרים על הפעולה וכל הזמן מגדילים את השבלול עד שכל התבנית מלאה.
  10. מברישים את הבצק בשמן, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.