שווארמה פרגית בטורטיה
הדרך המושלמת להנות מטעם העוף המתובל בלי להתבזבז על כמויות גדולות של בצק!שווארמה עוף עסיסית בטורטיה עם רוטב מעולה וירקות טריים
מצרכים
שווארמה
1 ק"ג שווארמה פרגית
5 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
טורטיה
6 יחידות טורטיות גדולות מזרח מערב
תוספות
1/2 כוס ממרח חומוס
1/4 ראש כרוב לבן קצוץ דק
1/2 כוס טחינה מוכנה
1/2 ראש חסה ערבית פרוסה דק
1/2 בצל סגול בינוני פרוס דק
אופן הכנה
- בקערה שמים פרגיות, רוטב סויה, רוטב צ’ילי מתוק, סילאן, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים טוב טוב עד שהפרגיות עטופות במרינדה. מכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
- מסדרים בתבנית אינגליש קייק \ פיירקס מלבנית את הפרגיות בשכבה ראשונה, מעל שמים שכבת בצל לבן, שוב שכבה של פרגיות, שכבת בצל לבן ושכבת פרגיות.
- מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב אפיה “גריל” ל10 דקות נוספות או עד שמתקבלת שכבה אחידה וזהובה מעל הפרגיות.
- מצננים מעט ובעזרת סכין חדה חותכים את הפרגיות לרצועות כמו שווארמה.
- לוקחים טורטיה ובמרכז הטורטיה (לכיוון הצד שמגלגלים) מורחים חומוס, שמים שווארמה, כרוב, חסה ובצל סגול.
- מקפלים את החלק התחתון של הטורטיה ומגלגלים, לוקחים נייר סנדוויץ ומגלגלים מעל הטורטיה. בתיאבון!