• גודל גופן

שווארמה פרגית בטורטיה

שווארמה פרגית בטורטיה
הדרך המושלמת להנות מטעם העוף המתובל בלי להתבזבז על כמויות גדולות של בצק!שווארמה עוף עסיסית בטורטיה עם רוטב מעולה וירקות טריים

מצרכים

שווארמה
1 ק"ג שווארמה פרגית
5 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
5 כפות רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
טורטיה
6 יחידות טורטיות גדולות מזרח מערב
תוספות
1/2 כוס ממרח חומוס
1/4 ראש כרוב לבן קצוץ דק
1/2 כוס טחינה מוכנה
1/2 ראש חסה ערבית פרוסה דק
1/2 בצל סגול בינוני פרוס דק

אופן הכנה

  1. בקערה שמים פרגיות, רוטב סויה, רוטב צ’ילי מתוק, סילאן, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים טוב טוב עד שהפרגיות עטופות במרינדה. מכניסים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
  3. מסדרים בתבנית אינגליש קייק \ פיירקס מלבנית את הפרגיות בשכבה ראשונה, מעל שמים שכבת בצל לבן, שוב שכבה של פרגיות, שכבת בצל לבן ושכבת פרגיות.
  4. מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות.
  5. מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב אפיה “גריל” ל10 דקות נוספות או עד שמתקבלת שכבה אחידה וזהובה מעל הפרגיות.
  6. מצננים מעט ובעזרת סכין חדה חותכים את הפרגיות לרצועות כמו שווארמה.
  7. לוקחים טורטיה ובמרכז הטורטיה (לכיוון הצד שמגלגלים) מורחים חומוס, שמים שווארמה, כרוב, חסה ובצל סגול.
  8. מקפלים את החלק התחתון של הטורטיה ומגלגלים, לוקחים נייר סנדוויץ ומגלגלים מעל הטורטיה. בתיאבון!