שיפודי עוף ברוטב טריאקי עם אורז
יום העצמאות מתקרב ואנחנו נותנים לכם מתכון שישדרג לכם את המנגל של יום העצמאות
מצרכים
- 750גרם חזה עוף שלם
- 1צרור בצל ירוק
משרה
- 4ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 1/4כוס רוטב סויה יאמאסה
- 1/4כוס מירין מזרח ומערב
- 2כפות סוכר חום כהה
- 1/4כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2כוס שומשום
- תרסיס שמן קנולה
אורז
- 2כפות שמן קנולה
- 2כוסות אורז בסמטי
- 4כוסות מים רותחים
- 1כפית מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את המשרה:קולפים את הג'ינג'ר ומגררים במיקרופליין (או קוצצים דק בסכין).
- מערבבים את כל חומרי המשרה.
- מפרידים את החלק הלבן של הבצל הירוק מהחלק הירוק, וחותכים את החלק הלבן למקטעים באורך 1 ס"מ.
- חותכים את העוף לקוביות בגודל 1 ס"מ.
- מוסיפים את העוף והבצל החתוך למשרה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
- מכינים את האורז:מחממים שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים כדקה.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים, מכסים את הסיר ומעבירים לאש הקטנה ביותר בכיריים. מבשלים 18 דקות. בסיום הבישול משאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
- משפדים את העוף והבצל הירוק על שיפודי עץ (לסירוגין).
- מעבירים את המרינדה שנותרה למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד לצמצום הרוטב.
- משמנים מחבת פסים או מנגל במעט תרסיס שמן, צולים כשלוש דקות מכל צד, מפזרים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים עם אורז לבן ורוטב.