שניצל אסיאתי למתקדמים: חזה עוף עטוף באטריות ומטוגן לשלמות
במנת שניצל כזו עוד לא נתקלתם! חזה עוף ברוטב טריאקי עטוף באטריות עדינות ומטוגן – עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ
מצרכים
500 גרם פילה עוף או חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 3 ס"מ
חצי כוס רוטב טריאקי מזרח מערב
חצי כוס קורנפלור
מלח דק לפי הטעם
פלפל שחור טחון לפי הטעם
2 חבילות אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
שמן קנולה לטיגון עמוק
הגשה
רוטב טריאקי מזרח מערב
רוטב לסלט בסגנון תאילנדי מזרח מערב
אופן הכנה
- שמים בקערה את רצועות חזה העוף ורוטב הטריאקי, מערבבים, מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.
- מניחים בקערה את הקורנפלור וטובלים כל חזה עוף משני צדדיו.
- שמים את האטריות בקערה, שופכים עליהן מים רותחים לכיסוי ומכסים במכסה או צלחת. מחכים 20 שניות, מסירים את המכסה ובעזרת מזלג מפרידים את האטריות זו מזו. מסננים היטב מהמים ומערבבים במלח ופלפל.
- פורשים קבוצת אטריות על משטח העבודה. מניחים בקצה שלה רצועת חזה עוף ומגלגלים כך שהיא תיעטף באטריות.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את העוף העטוף עד שהאטריות מזהיבות ופריכות, והעוף עשוי. מגישים עם רוטב טריאקי או רוטב לסלט בסגנון תאילנדי.