תבשיל קארי פרגיות בסיר אחד
מצרכים
תבשיל קארי
4 כפות שמן קוקוס מזרח מערב
2 כפות ממרח קארי ירוק מזרח מערב או יותר אם אוהבים חריף
1 בצל גדול קלוף
4 שיני שום קלופות
1 גבעול למון גראס
3 גבעולי בצל ירוק
4 כפות שורש ג’ינג’ר מגורר או קצוץ
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני או ירוק או יבש – רק אם אוהבים אקסטרה חריפות
3 עלי קפיר ליים טריים
2 קולורבי בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
1 כוס סלרי גבעולים קצוצים (הבהירים ממרכז החבילה – הם לא מרים)
2 קופסאות קרטון או 500 מ"ל קרם קוקוס מזרח מערב
2 כוסות מים או ציר עוף/ירקות
3 כפות סוכר דקלים מזרח מערב
1 ק"ג סטייק פרגית חתוכה לחתיכות של 3-4 ס"מ
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 חבילה או 400 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ מזרח מערב
הגשה
1 כוס בזיליקום תאילנדי ניתן להשיג בדוכני ירקות בשווקים או במשתלות, אפשר גם בזיליקום רגיל
1 כוס כוסברה עלים
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
1 לימון בינוני או ליים, חתוך לפלחים
אופן הכנה
- מניחים סיר כבד ורחב על הלהבה החלשה, מוזגים את שמן הקוקוס ומערבבים לתוכו את משחת הקארי כדי לתת לשמן ״לפתוח״ את כל ניחוחות וטעמי מיליון המרכיבים שמתסתתרים בקארי.
- במקביל, שמים במעבד מזון בצל, שום, ג׳ינג׳ר, למון גראס, בצל ירוק וטוחנים בפולסים למחית גסה; אם אין מעבד מזון, בקשו מעוזר המטבח שלכם לקצוץ הכל יפה עם סכין וקרש חיתוך.
- מוסיפים את המחית לסיר יחד עם הקארי ומערבבים.
- מוסיפים צ’ילי (לא חייבים), קוביות קולורבי, קוביות דלעת, עלי כפיר ליים (אקסטרא ארומה תאילנדית), גבעולי סלרי, קרם קוקוס, מים או ציר וסוכר דקלים – ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים את העוף, מערבבים היטב – פני הנוזלים צריכים לכסות את כל תכולת הסיר; במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים; מכסים, מביאים ורתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-35 דקות.
- מסירים את המכסה ומערבבים, טועמים ומתקנים טעם במידת הצורך; ומוודאים שהפרגית מבושלת דיה; במידה ולא, ממשיכים לבשל עוד כ10-15 דקות.
- מסירים את המכסה, מכניסים את האטריות ומשקיעים אותן פנימה אל תוך התבשיל; מבשלים על אש בינונית כ5-7 דקות, מערבבים את האטריות ובודקים שהן מבושלות דיין; במידה ולא, מבשלים עוד כ2-3 דקות.
- מסירים מהאש, מפזרים כוסברה ובזיליקום, מערבבים היטב ומגישים (לא רותח – זה יותר טעים!) עם פלחי ליים או לימון וזרזיף של שמן שומשום.