• גודל גופן

תתכוננו להתאהב – פשטידת טורטייה עם תפוחי אדמה ופטריות

תתכוננו להתאהב – פשטידת טורטייה עם תפוחי אדמה ופטריות

תכינו את עצמכם למתכון מושלם ומפתיע, פשטידת טורטייה עם תפוחי אדמה ופטריות. פשטידה מושלמת וקלה להכנה, גם באייר פרייר וגם בתנור.

מצרכים

1 חבילה טורטייה בינונית מזרח מערב
2 סלסילות פטריות שמפיניון קצוצות
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 שיני שום קצוצות דק
6 ביצים M
1/2 חבילה או 250 גרם גבינת תבור
1/2 חבילה או 250 גרם גבינה בולגרית
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את תפוחי האדמה עם כף שמן.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות במצב טורבו, או באייר פרייר עד השחמה.
  3. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את רצועות הבצל. מטגנים עד השחמה קלה, מוסיפים את הפטריות והשום, מטגנים יחד עד השחמה טובה וספיגת הנוזלים בפטריות.
  4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים ומניחים להצטננות.
  5. גוזרים את הטורטיות לריבועים קטנים.
  6. מערבבים יחד עם תערובת תפוחי האדמה, הגבינות, הביצים והתבלינים.
  7. מחממים סיר נון סטיק (טפלון) קוטר 22 סנטימטר עם שמן, מוסיפים את תערובת הפשטידה ומבשלים 10-15 דקות מכל צד, בודקים עם סכין במרכז שיוצאת יבשה. ניתן גם לאפות בתנור 180 מעלות חום עליון תחתון למשך 40 דקות.
  8. הופכים לצלחת הגשה ומגישים לצד שמנת חמוצה. בתיאבון.